ME diagnosen

Alt startet med kyssesyken i 2009. For dem som ikke vet så er kyssesyken ett virus som gjør at man føler seg veldig slapp, mye trott, mange får veldig vond hals osv. Det varierer veldig på hvor lenge folk har det, og i hvor stor grad man blir utsatt! Og for dere som tar navnet på dette viruset litt for bokstavelig, så neei, det har ikke noe med kyssing å gjøre. Det heter egentlig "monounukleose", men blir da også kalt kyssesyken!
I hvertfall. Vanligvis blir folk helt friske ifra dette viruset, og alt går tilbake som det skal. Men så har vi desverre noen, da blandt annet meg selv som ikke blir friske etter den. Etter min kyssesyke ble jeg jo litt bedre, men aldri helt bra. Jeg var unormalt mye syk, hadde utrolig dårlig imunforsvar/hadde ikke imunforsvar og var ikke helt meg selv. Og dette gikk ikke over for min del.

Når vi kom til 2011 forværret dette seg veldig. Jeg fikk på en måte en slags influensa som aldri slapp taket igjen. Det vil si mye hodesmerte, smerter i kroppen, feber, lite matlyst, kvalme, tempratursvingninger, trøtthet og en ubesrkivelig utmattelse (osv). Jeg kunne sove hele dagen, og hele natten uten å føle meg mindre trøtt! Når kroppen fungerte som dette skjønte vi jo at noe var galt. Så vi kontaktet legen, og fikk tatt alle blodprøver som de ville ta. Men der viste det ikke noe, som ville si at jeg var "frisk". Jeg måtte presse meg på skolen, siden jeg var "frisk". Men hver eneste dag jeg kom meg på skolen måtte jeg hjem etter ett par timer. Da klarte ikke kroppen mer, og med en gang jeg kom hjem så sovnet jeg til jeg ble vekket igjen. Og slik gikk det videre en stund før vi kontaktet lege igjen. Etter mange ganger der ble jeg sendt til Haukeland på utredning av ME. Der sjekket dem også alt som kunne sjekkes, alle prøver og maskiner dem hadde. Mem der fanr dem jo heller ikke noe, så da måtte jeg jo bare komme meg hjem å presse meg av gårde på skolen, så kom dette til å fikse seg helt selv.
Ja det var det dem sa, men jeg kan si at det ikke stemte. Noen månder senere fikk jeg ett brev i posten fra Haukeland hvor det sto at jeg hadde ME diagnosen likevel. Og det var det. Da var jeg overlatt for meg selv med en diagnose jeg den dagen ikke kjente særlig mye til.

Så fortsatte dagene i denne forferdelige verdenen, omringet av enorme smerter i kropp, hodepine, mye feber, mye kvalme, enrom trøtthet og slapphet. Dagene gikk for det meste til å sove. Å bare det å klare å dusje var vanskelig for kroppen min å klare. Jeg måtte ha hjelp til å flytte meg fra stue til bad, og spessielt da opp trappen. Så jeg trengte hjelp til det meste. Heldigvis har jeg foreldrene mine som alltid har støttet meg, og gjort alt dem kunne for meg!
Helsevesenet var det ikke noe hjelp i. Så alt måtte ordnes på egenhånd, og alle alternative medisiner som finnes er prøvd ut. Ikke så veldig mye som har hatt stor effekt, men litt forskjellig som har hatt litt effekt, og som kanskje har hjulpet litt!

Nå er det snart 5 år siden jeg ble ME syk. Det har vert fem veldig lange og tunge år, med mange tøffe dager. Men heldigvis har formen blit bedre enn den var i startem! Ja bedre, men langt ifra bra! Formen har vert veldig opp og ned det siste året. Sommeren 2014 var veldig braa. Jeg fikk til og med tatt min første joggetur da på fem år! Men nå etter å ha startet deltid på skolen er formen helt grusom igjen. Smerter i kroppen hver dag, enromt mye trøtt og utmattet. Men jeg har likevel lyst til å gi dette skoleåret enn større sjangse, fordi jeg har så utrolig lyst til å komme meg utav denne ME boblen. Jeg hater å ligge hjemme alene hver eneste dag, som jeg har gjort i fem år snart. Da blir man lei. Det kan jeg skrive under på.
Så nå er det skolen som står i fokus hos meg Etter noen timer på skolen er det ingen krefter igjen. Så nå fortsatt så er hverdagen veldig vanskelig. Og det går skjelden en dag uten at kroppen ikke gjør vondt. Meen, formen er hvertfall beedre enn den var for fem år siden. Så det går i hvertfall riktig vei, selv om det går veldig mye opp og ned! Mitt største ønske er at det snart skal komme en medisin for ME. Og at helsevesenet snart begynner å behandle oss bedre!Om det er noe mer dere lurer på er det bare til å spørre, eller å kontakte meg på:  ingvildaasheim.blogg@hotmail.com//innlegget er oppdatert:  06.09.14

5 kommentarer

Elise
28.11.2013 17:36 //http://eliseja.blogg.no


Jeg klikket meg inn på bloggen for å fortelle at jeg bruker et av dine design (som er nydelig, du er flink! :D ), og fikk se at du har ME. Det har jeg og. Hatt det siden 2003, fikk diagnosen i 2005.

Jeg så det du skrev om LP. Jeg har prøvd selv, og tror ikke det hjelper mot en autoimmun sykdom (som ME mest sannsynlig er), men så leste jeg at du skrev om å endre tankemønsteret fordi hjernen sender feil signaler grunnet viruset, og det høres fornuftig og riktig ut. Så jeg ønsker deg masse lykke til fremover med det! :)

Jeg begynte på LDN/Naltrekson i sommer, det er egentlig en MS-medisin, men den har vist seg å hjelpe veldig godt på ME-syke. Jeg er så mye bedre! Anbefaler deg å sjekke ldn.no. Også regner jeg med du har hørt om det fantastiske funnet de har på Haukeland, 2 av 3 ME-syke ble varig bedre/friske av cellegift! :)

Klem fra meg :)
nina
20.06.2014 17:03 //http://itjenta.blogg.no


Hei! Jeg klikket meg også inn på bloggen din for å lese litt om design-hjelp og sånt. Vondt å lese om ME-diagnosen din. Ser Elise over her skrev om Lightning Process. Har du prøvd det? Jeg tok kurset denne uken ettersom jeg var på vei inn i en ME-diagnose. For meg hjalp dette 100%, til nå ihvertfall. Bestemt meg for at det skal vare. Håper virkelig du blir frisk du også! Unner ingen å ha ME. Du fortjener å bli helt frisk!
Massoma Jurmy
26.11.2014 18:07 //http://mnnj.blogg.no


Oj stakkars! Hørtes jo helt forferdelig ut, men ting ordner seg sikkert snart!
Sofie Holtedahl
28.05.2015 20:46 //http://mellotune.blogg.no


utrolig trist og lese, jeg vet hvor tøft det er siden jeg sliter med nesten det samme selv. men du er helt utrolig flink til å fotografere, nydelig og sterk som kommer deg gjennom dette! <3 klem
Ingvild - Foto og hverdag med ME
28.05.2015 22:50 //http://ingvildaasheim.blogg.no/


Sofie Holtedahl: Tusen takk! :) <3

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i AdobePhotoshop cs6
- Jeg bruker Canon eos 600D - om det ikke står noe annet under bildet.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovin

Jeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk med ME. Jeg er også intresert i fotografering, så jeg tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen som ME-syk

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.

ME-diagnosen


ME er en trøtthet og utmattelsesykdom. Denne gjør at jeg ikke klarer full skole, og at jeg er mye syk. Den gir meg mye smerter i kroppen, gjør meg utmattet, trøtt og sliten.. Du kan lese mer HER .Seneste


Kategorier


Design:

Jeg har laget designet mitt selv.
hits