"Hvor lenge er det igjen? Hvor lenge skal det være slik?"

De siste måndene har formen min bare vært enda dårligere, og ting jeg har slitt mye med tidligere har kommet tilbake. Kroppen tar utrolig lang tid på morgenene, og når jeg først klarer å stå opp har jeg ikke matlyst i det hele tatt. Og uten mat og drikke duger kroppen ikke - som jeg har sagt i alle år! Så kommer det jo ett til problem å det er jo at jeg heller ikke har særlig mye krefter til å klare å lage meg mat. Noen dager er det tungt bare å stå oppreist på kjøkkenet å få til å finne meg noe som helst.

Hadde jeg fått hørt det for fem år siden, at en gang kom jeg til å ha problemer med å stå på mine egne ben bare for å finne meg mat, hadde jeg ikke trodd det. Mens nå den dag i dag er det helt normalt for meg. Og om jeg først klarer det, er det en stor ting som jeg setter stor pris på! Det falt i hodet mitt her en dag når jeg ser folk som snart skal starte på ungdomskolen. Tanken på at jeg har vært syk helt ifra jeg var "så liten" er utrolig rar, og tung. Dette året skulle jeg ha vært ferdig med videregående og skulle vært russ. Men slik er det jo ikke. Jeg går fremdeles i første klasse, og aner ikke når jeg får blitt ferdig med skolen. Jeg vet heller ikke hva jeg skal gjøre når jeg er feridg med skolen, for det er veldig lite jobb jeg er i stand til å klare. Jeg vet jo ikke om jeg blir frisk, eller når jeg blir frisk.

I skrivende stund sitter jeg med en kropp som gjør vondt så og si over alt, som kaldsvetter, er svimmel, vondt hode, null energi og krefter. Og dette har blitt normale følelser, som kommer nesten hver dag. Slipper jeg det i 2 dager er jeg kjempe heldig!Noe jeg har så utrolig lyst å gjøre, er å trene. For meg(hodet mitt) er ikke trening å gå til postkassene og opp igjen. Jeg har lyst å jogge, trene med vekter, klare armhevinger og sit-ups. Jeg vil merke fremganger, og se fremganger. Men det er noe jeg må legge på hyllen, eller sette fremfor alt. Og det siste alternativet kan jeg nok ikke velge. Og det er en tanke som virver i hodet mitt hver dag! Det er helt uforstålig at "vanlige" mennesker bare kan gjøre dette når dem vil, eller bare i det hele tatt gjøre hva dem vil når dem vil - hele tiden. Det å dusje, er også en stor ting for meg om jeg klarer. Når jeg er dårlig er det nesten umulig å få det til.

Det værste er å ikke få vite hvor lenge det skal være som dette. Hvor lenge skal jeg være syk, og hvor lenge skal jeg være innestengt i en verden hvor jeg ikke får gjøre det jeg vil. Og hvor jeg aldri vet når jeg vil bli liggende fast hjemme med smerter. Er det ett år igjen, eller er det ti år igjen. Det skulle jeg likt å vist.//Vennligst ikke kommenter om du ikke har lest innlegget.

10 kommentarer

Frida
22.04.2015 19:38 //http://fridaelise.blogg.no


Det høres virkelig ikke noe godt ut å ha det sånn! Kan ikke se for meg hvor ille det må være, Synes synd på deg og håper du blir frisk veldig snart! Unner ingen å være så syk som dette..<3
natheless
22.04.2015 19:58 //http://natheless.blogg.no/


Føler virkelig med deg. Noen med denne diagnosen er jo syke i en liten evighet. Jeg kjenner en jente som fikk behandlig i Sverige. Hun var bare 12 år og fikk medisin av frukten Papapaya av legene. Hun er i dag en helt frisk ungdom! En venn av meg har også endelig blitt frisk, men det tok årevis med det samme som du snakker om. Han sa at sykdommen forsvant mer og mer med årene, så lyspunkt er det. Du BLIR bedre etter hvert. Søsteren til venninnen min har også hatt det, det tok tre år. Hun lå i mørkt rom og måtte ha hjemmesykepleien til å snu seg. I dag er hun ganske frisk, men noe henger igjen. Prøv å ta en dag av gangen, og for all del skriv det ut av deg. At du er frustrert skjønner vi alle. Jeg heier på deg! :)
Iselin
22.04.2015 20:10 //http://iiselinhansen.blogg.no


Hørtes helt forferdelig, jeg heier på deg. Håper du blir frisk snart så du ikke trenger å plages med dette lengere, klem til deg :)
Tuva Solem
22.04.2015 20:22 //http://tuvasol.blogg.no


Uff det høres helt forferdelig ut! Jeg håper du blir bedre etter hvert. Jeg kan ikke tenke meg hvordan det må være. <3
Fineliving
22.04.2015 20:43 //http://fineliving.blogg.no


Huff, får så vondt av deg. Det er virkelig urettferdig at du skal ha det slik! Det må virkelig være uutholdelig. Men du virker som en kjempe sterk jente og jeg håper virkelig at du blir bedre snart! Masse lykke til til deg!
Stine Tokle
22.04.2015 20:44 //http://www.stinetokle.blogg.no


Offa.. God bedring <3
juliesommer
22.04.2015 21:01 //http://juliesommer.blogg.no


Off, det hørtes fælt ut, stå på!
Neneva
23.04.2015 09:30 //http://neneva.blogg.no


Dette er så utrolig vondt å lese. Jeg ønsker deg alt godt og håper at du finner veien tilbake.. <3
Ida Lyrics
24.04.2015 16:45 //http://www.lyrics.blogg.no


åj det må være utrolig slitsomt å ha det slik. menjeg syes du er ei skikkelig tøffing altså ;D <3 liker bloggen din skikkelig godt, så har lagt den til i favoritter slik at jeg kan begynne å følge deg! stå på videre!
Audhild
01.05.2015 12:59 //http://www.anitres.blogg.no


Føler virkelig med deg :) God bedring :) Håper du blir bedre en dag :)

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i AdobePhotoshop cs6
- Jeg bruker Canon eos 600D - om det ikke står noe annet under bildet.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovin

Jeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk med ME. Jeg er også intresert i fotografering, så jeg tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen som ME-syk

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.

ME-diagnosen


ME er en trøtthet og utmattelsesykdom. Denne gjør at jeg ikke klarer full skole, og at jeg er mye syk. Den gir meg mye smerter i kroppen, gjør meg utmattet, trøtt og sliten.. Du kan lese mer HER .Seneste


Kategorier


Design:

Jeg har laget designet mitt selv.
hits