Julekalender 2013


Noen som ønsker julekalender?
I fjor hadde jeg julekalender på bloggen, hvor det kom forskjellige type innlegg hver dag. Og til slutt en konkuranse hvor man kunne vinne en premie. Det virket som dere likte det. Så spørsmålet mitt er om dere har lyst på det i år også?


Vinn årets julegave på bloggen


Som jeg skrev første desember skulle jeg prøve å få til å få kjøpt en gave til dere, som vil bli delt ut til en av dere, og vinneren trekkes en av de nermeste dagene. Og for første gang har jeg faktisk fått kjøpt inn en gave til dere også. Den er ikke så stor, det vet jeg. Men det er ikke så lett å komme på noe å gi til dere, siden jeg ikke kan kjøpe klær eller noe lignende. Så da var det desse tingene jeg endte opp med. Det er da altså en Tangle teezer, en lip butter og en ansiktsmaske. Som sagt ikke de store greiene men ting de fleste bruker eller har bruk for. Så jeg håper dere er fornøyd med tingene jeg valgte ut.   Vinneren vil bli trukket endten i morgen eller på første juledag. 

OM DU VIL DELT MÅ DU GJØRE FØLGENDE: 
Like facebook siden min HER.
Like dette innlegget (du finner liker-knappen når du ikke er innpå innlegget) 
Også må du legge igjen en kommentar med epost adressen din eller fult navn om du vil kontaktes på facebook.
- Og ja det er lov å melde seg på så mange ganger du vil. 

Noen spørsmål?


Julekalender // Lag kule kollasjer på nett

På 
pixlr.com/express  er det mange forskjellige måter man kan få laget kollaser, og spessielt varienten ovenfor her syns jeg er utrolig kul. Det er en veldig enkel måte å få bildene i rundinger på, og det er også en ganske lettvindt måte å lage header på om man ønsker det. Eneste er at da bør man ha hvit bakrunn! Men nå har jeg hvertfall tenkt å vise dere hvor lett dere kan få til kule kollasjer på DENNE siden. 
 Bruker du denne siden når du lager kollasjer?


Julekalender // En blogg alle bør lese
Maren Vik(link) er vel kanskje en blogger de fleste vet om, og spessielt av oss som er intresert i foto. Bloggen hennes er nok min favoritt av alle om jeg skal velge en. Bildene hennes er bare heelt fantastiske. Fokuset og lyset er perfekt på alle bildene Så for meg er hun en stor inspirasjon og jeg finner mye inspirasjon på bloggen hennes. Hun skriver også litt om hennes liv med spiseforstyrelser. Ett stort forbilde for alle! Så om du ikke har vert innom denne bloggen før vil jeg så absolutt annbefale deg å ta turen HEER. Leser du bloggen hennes?


Julekalender // Weheartit inspirasjon #2// Weheartit


Julekalender // Julekjolen min


Fra Veromoda til 300kr (om jeg husker riktig)  Hva syns du om kjolen? Vet du hva du skal ha på deg nå i julen?


Julekalender // Vinn ønsket design


Nå er det utrolig lenge siden sist jeg laget design til noen, annet enn gratisdesignene mine. Jeg kommer fortsatt ikke til å ta imot bestillinger, men jeg tenkte å trekke en nå som får det. Da er det altså header med i designet, og om du ønsker kan jeg hjelpe deg å settte inn designet også! Meen det dere må vite er at jeg IKKE kopierer designet til en annen blogg, så ikke si at "jeg vil ha akuratt likt design som tcmn.." eller noe lignnde. For jeg vil ikke kopiere andres. Pluss at jeg heller ikke er såå god. Så ja! Dere MÅ gjøre følgende under for å være med i trekningen. 
FØLGENDE DU MÅ GJØRE: 
1 Like siden min på facebook HER

2 LIKE deette innlegget. 

3 Og legge igjen en kommentar hvor du skriver hvordan du ønsker
  designet skal være, og legge igjen epost-adressen din så 
  jeg får kontaktet deg.  -Om vinneren jeg trekker ikke svarer innen 
  en uke trekker jeg en ny, så sjekk mailen deres //Hivss ikke kan
  dere legge igjen fult navn så kan jeg kontakte deg på facebook. 
 

Noen spørsmål? 


Julekalender // Tips - hold styr på bildene dine


Noe jeg har merket i iløpet av "blogg årene" mine, og de årene jeg har fotografert mye er at det er utroolig lurt med ett bra system på bildene. Jeg hadde ett utrolig dårlig system i en god stund, før jeg fikk ett veldig lurt tips av noen som jeg nå bruker og har brukt hvertfall hele dette året og kanskje lenger. Som dere ser under her lager jeg egne mapper for hver månde, og ii de mppene igjen så lager jeg egne mapper igjen for det jeg har tatt bilder av. For eksempel om jeg har en baby shoot så legger jeg dem bildene i en egen mappe, og når jeg bare tar noen få bilder inne til  bloggen så har jeg en egen mappe for dem også som jeg alltid kaller "forskjellig". Jeg har en mappe som heter det i alle månde-mappene, for der legger jeg inn bilder som ikke er "fotografi" om dere skjønner. Som bilder av mat og sånt.  For meg funker hvertfall denne måten veldig bra. Jeg finner bildene fort igjen, og jeg kan se tilbake på alle måndene og se hvordan jeg tok bilder da, og hva jeg tok bilder av da. Og om jeg skal finne igjen noen bilder er det også utrolig mye lettere enn om alle bildene er i samme mappe osv. Så denne måten vil jeg annbefale til alle som fotograferer mye og har mange bilder på dataen! Også vil jeg helt klart annbefale å ha en hardisk å legge bildene på. Jeg skal selv kjøpe meg en nå snart, slik at jeg får "tømt" dataen for litt bilder før vi starter på nytt år med nye mapper! 

 Har du noe system i bildene dine?


Julekalender // Julespillelisten min

Nå som det er jul lager jeg alltid en egen liste til fin julemusikk. Jeg kommer i utrolig god julestemning av å høre på det, og det får meg i godt humør! Også er det såklart utrolig koselig å høre på det mens man baker, pakker inn gaver, pynter på rommet osv. Det syns i hvertfall jeg. Så da tenkte jeg å dele min julespilleliste med dere - selv om jeg ikke har så mange sanger der.., og kanskje dere vil dele deres tilbake om dere også har en liste! Dere finnner i hvertfall min HER. Har du en egen spilleliste for julen? 


Julekalender // Videoblogg - Christmas room tour
Har dere pynet noe til jul?


Julekalender // Julegave tips til han og henne


Dette var det jeg kom på i farten. Som dere ser, litt mindre forslag til jente enn til gutt. Men det er ikke så lett å komme på noe til en gutt/mann utenom desse tingene her. Det blir såklart lettere om man kjenner personen osv. Føler det er mye lettere å kjøpe til jenter. Finnes så mye forskjellig sminke, hårting, klær, armbånd osv. Jeg ønsker meg selv mye av det på listen her, og jeg tror ikke jeg er alene om det heller. Håper i hvertfall ikke det, haha, lykke til med årets kjøp av julegaver!  Hvem syns dere det er lettest å kjøpe gave til? Er dere ferdig med julehandelen?


Julekalender // Bilder fra Desember månden i fjor

Hadde dere en fin jul i fjor?


Julekalender // Weheartit inspirasjon
Weheartit er en side hvor man finner utroolig mange fine og inspirerende bilder. Omtrendt hver gang vi bytter årstid pleier jeg å se på bilder her, for å få inspirasjon. F.eks når vi nermer oss sommeren syns jeg det er utrolig morro å se på sommer bilder der inne, som jeg selv kan ta når vi da kommer til sommeren. Og samme med vinteren og julen nå. Jeg får i hvertfall julestemning av å se på så mange fine bilder, og jeg "skjønner" at nå er det faaktisk snart jul. Og vi alle liker vel julen, bortsett fra at det blir kaldt og mørkt. Men det er jo litt kos på en måte, vi alle liker vell å krype under ett teppe med en kakao kopp i hånden. Bruker du denne siden?


Julekalender // Annbefaling av tre redigeringsprogramer


Min store favoritt som jeg bruker til alle bilder jeg redigerer er helt klart Photoshop. Jeg har da Adobe Photoschop Cs5. Med en gang jeg fikk det holdt jeg på å gi opp hele greien. Jeg er ikke av den typen som lærer fortest, så jeg tenkte jo at jeg aaldri kom til å lære meg med det. Så bare på alle de forskjellige knapene, akuratt som jeg så i en bok med mange forskjellige ord bare. Eller en mattebok med mange tall! Men etter litt øving og søking så lærte jeg meg litt smått hver dag! Jeg har enda ikke lært meg med alt såklart, men lærer fortsatt litt nytt hele tiden. Og nå elsker jeg virkelig dette programet!  
Så har vi nummer to, det programmet jeg bruker innimellom til å koble bilder og slik er Photoscape. Dette programmet brukte jeg en del før jeg fikk Photoshop og syns den gang at dette programmet var bra. Men nåå, nå syns jeg ikke helt det samme. En ting er at jeg syns programmet ser ganske rotette ut. I mine øyner da så er Photoshop designet "mac design" og dette her "windows design". Og som oftest da er mac finest, hvertfall i mine øyner! Men ja, selve programmen funker helt greit. Når det kommer til å lage kollasjer, koble bilder og slikt så funker det utrolig bra! Og ja dette kan man laste ned gratis. 
Så har vi ett program man finner på nett HER. Jeg bruker det ikke så ofte, men jeg syns egentlig det er ett ganske bra program til å være gratis, og på nett. Pluss at jeg syns siden har ett ganske oversiktlig design og det er lett å finne frem her. Pluss at det er mye stilig man kan gjøre i dette programmet, som å lage kollasj i rundinger. Er ikke i alle programmer man kan det så enkelt! Så ja, jeg syns faktisk dette er ett ganske bra program til å være på nett. Det er til å annbefale. Bruker du noen av desse programene? 
 


Julekalender // Linker to bloggerJulekalender // Deres beste juleminner
Noe jeg hadde i fjor var "Lesernes beste minne fra året 2012. Nå tenkte jeg å ha en liten vri, siden dette er en julekalender. Så da tenkte jeg at dere kunne få dele deres beste juleminner noen sinne. Hvilken jul du husker best, og hvorfor du husker den best. Kanskje om dere fikk noe stort som dere ønsket dere, eller hvaa som helst! Så kommer jeg til å lage ett innlegg hvor jeg legger inn alle deres kommentarer.  Hva er deres beste juleminne/julen dere husker best?


Julekalender // Nytt gratisdesign
Da har jeg endelig fått fikset ett nytt gratisdesign, og en ny måte og legge ut kodene på. Den "gamle" måten funket ikke lenger som sagt, pågrunn av hashtag greiene til blogg.no. Men uansett så er denne nye måten mye enklere for både meg og dere. Fikk god hjelp av han HER, så det er takket være han at dere får nye gratisdesign fremover! Kommer ett til nå senere i desember. Hihi. Gjerne si va dere syns om den nye måten kodene blir lagt ut på. Skal se det litt ann om jeg skal fortsette med designbloggen eller om jeg bare skal legge alt ut her isteden. For annen hjelp til designet finner dere det på designblogge, ingvildesign.blogg.no 

Her har dere linkene til hvor dere finner kodene, så er det bare til å kopiere som før.
Stilsett    Forsiden    Innlegg   Kategorier   Arkiv.   Hva syns dere om det nye designet?


Julekalender // Vinn ønsket header


Jeg får ofte mail og spørsmål fra folk som ønsker header, men som dere kanskje vet tar jeg vanligvis ikke imot bestillinger av det! Men nå som luke 4 i julekalenderen skal jeg trekke noen av dere som skal få en ønsket header. LES under her hva dere må gjøre for å delta, så kommer jeg til å lage til de fleste som gjør alt de skal. Om jeg orker vil jeg lage til alle som melder seg på. 

FOR Å DELTA. 
- Publisere ett innlegg på bloggen din, hvor du skriver at du er med i julekalenderen min - med link.
- I innlegget legger du med bilder du ønsker å ha i headeren. Bildene må minst være i 700px.
- Og du må minst ha med to-tre bilder. Skriv så hvilken str den skal være og hva du vil det skal stå på den. 
- Bildene bør helst være tatt på samme sted, da blir det i hvertfall finere resultat. 
- Til slutt, like facebook siden min HER

Og for at jeg skal finne innlegget ditt må du legge igjen en link til det i kommentarfeltet, der legger du også med eposten din så jeg kan kontakte deg. Jeg vil sende headeren til de som blir trekt, så fort som headeren er ferdig. Så om du ikke får mail akk i dag trenger det ikke å bety at ikke du får! Noen spørsmål?


Julekalender // Kamerainnstilling mot gult lys-
Nå skal jeg vise dere noe man kan få bruk for nå som det er mørketid. Da blir det ofte til at man har lyset på i taket, å da er det fort til at bildene blir ganske gule. Men om man bruker manuelt innstilling så kan man nemelig få bort det gule lyset uten å måtte redigere. Det blir såklart enda finere om man redigerer, men dere skjønner. Som sagt må dere bruker M innstillingen så det er det første du går inn på. Der stiller du inn alt som du vil også gjør du følgende: Trykk på den overste knappen i den meny-rundingen fremme på kameraet. Da får du opp desse alternativene. Å da velger du kunstlys, Det gjør at bildene på en måte blir mer blå-aktige, det kommer veeldig ann på hvordan lyset er der du bruker det. Noen ganger blir det alt for blått, mens andre ganger gjør det bildene bare finere. Sånn som på bildene under her. //Bilde nr 1 er med "auto". og nr2 er med denne innstillingen.  Og alle bilder er uredigerte og tatt i dårlig lys


Julekalender // To enkle fototips


 Det første enkle tipset er å flytte på den firkanten som dere ser på skjermen her. For å "finne" den trykker dere på den knappen som gjør at du ser det du skal fotogragere på skjermen og ikke inni der man vanligvis ser. Da får du opp noe greier i midten der, med en firkant som du kan flytte på. Den firkanten er med på å få fokuset dit, Den spiller ikke alltid så stor rolle, men f.eks på bildene over her ser dere at når jeg har den på flasken er fokuset der, flytter jeg den utenfor flasken så er det der fokuset blir. Dette er noe man kan bruke om man f.eks skal ta portretter. Da er det jo øynene man helst vil ha frem så da kan man flytte den slik at fokuset blir hvor øynene er!

 

Det andre tipset er ett gaanske så enkelt tips, og ett så enkelt tips at jeg egetnlgi ikke vil kalle det for det heller. Det er å ikke ha på taklampen når du tar bilder inne. Kanksje det funker noen ganger, men selv bruker jeg det aaldri, da blir bildene bare helt guule.Så om jeg noen gang tar bilder med taklampe eller noe som helst lampe på, redigerer jeg det i svart/hvit etterpå. Eksempelet over her er ganske uskyldig da, siden dette var rett innenfor vinduet, men jeg vil si at bilder blir finest om man ikke har på noe form for lampe når man fotograferer inne.  Var noen av tipsene til hjelp for deg?


Starter en julekalender - MELD DEG PÅ!


Da har vi endelig kommet til 1.Desember, og det er bare 23 dager igjen til jul. Nå mens vi teller ned dagene kommer jeg til å ha en julekalender på bloggen min hver dag. Det kommer ikke til å bli gaver hver dag, men mange forskjellige innlegg. Og dere vil få muligheten til å få ønsket header, ønsket design, kommer til å annbefale blogger og mange andre ting. Og på selveste lillejulaften og julaften vil en av dere vinne en gave. Jeg har kontktet forskjellige nettsider for å prøve å få noen til å sponse meg, så det kan hende det blir to-tre konkuranser om jeg får noe svar. Men hvis ikke kommer jeg til å kjøpe noe selv, som en heldig vil vinne. 

Om du har lyst til å være med på denne kalenderen. Enten til å vinne gaven på julaften, eller om du vil vinne ett spessial ønsket design (osv osv.) så kan dere melde dere på i DETTE innlegget. Når jeg skal annbefale blogger kommer jeg til å velge en fra kommentarfeltet her. Og det er lov å kommentere så mange ganger som du vil.    //Man må ikke ha blogg for å være med. OM DU ØNSKER ¨DELTA I JULEKALENDEREN:
- Du må like facebook siden min HER
- Legge meg til som venn HER på blogg.no om du har blogg.
- Om du ikke har blogg så må du legge igjen Epost adressen din i kommentarfeltet - slik at jeg kan kontakte deg om du vinner noe
- Det er lurt å være aktiv i kommentarfeltene fremover, for jeg kommer til å se i kommentarfeltene til alle julekalender-innleggene om det er noen som har "skilt" seg ut. Så det er ett pluss å være aktiv! Alle kan godt legge Epost adressen igjen i kommentarfeltet, slik at om DU vinner en header/design så kan jeg kontakte deg der. Så vennligst vær oppmerksome på Epostene deres, om jeg ikke får svar innein to dager velger jeg en ny vinner. 

Om dere har noen spørsmål er det bare til å spørre!
Jeg er en jente på 17 år som skriver om min hverdag som kronisk syk med ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen


ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


Kategorier


Design:

Jeg har laget designet mitt selv.
hits