Julekalender 2014


MINNER OM KONKURANSE
Om du ikke allerede har meldt deg på, så minner jeg på konkuransen i innlegget HER, hvor du kan vinne en personlig almanakk fra personligalmanakk.no. Vinneren vil bli kåret i morgen! God jul til alle sammen (♥)


Julekalender // Lag din egen bokeh bakgrunn
Det skal ikke så mye til alltid for å få noen litt mer kreative og spennende bilder. Som med bokeh, etter hva jeg har skjønt er det noe som faller i smak hos de aller fleste! Hvertfall for min del, jeg elsker bokeh. Både bokeh fra lys/juletre, fra trærna om sommeren og slik som dette. Og denne bakgrunnen her tar deg ikke mer en to minutter å lage, så hvorfor ikke! Vil du lese mer om hva innstilling som er best å bruke til bilder som dette så kan du trykke HER.

1, Finn en pakke med foliepapir.
2. Riv av en bit som er litt større enn så stor bakgrunn du vil ha.
3. Krøll den forsiktig sammen til en liten ball, før du bretter den opp igjen.
SLIK SOM DU SER UNDER HER

Slik ble da blitt ressultat hvor jeg hadde 1.8 på blenderen.


Har du prøvd dette før?  Hviss ikke, skal du?


Julekalender // VINN DIN EGEN PERSONLIGE ALMANAKK


Jeg er vel ikke den eneste som har siklet etter en slik egen designet almanakk? Jeg klarte ikke dy meg mer i sommer før jeg startet på skolen, så da bestilte jeg meg en - endelig! Jeg angrer virkelig ikke på at jeg gjorde det. Jeg tok den minste størrelsen, og den passer perfekt til meg og mitt bruk. Og det er så utrolig mye mer koselig å dra opp en slik almanak som man er stolt over, en en hvit eller svart kjedelig almanakk. Det syns hvertfall jeg! Så jeg har fått æren av å få dele ut en almanakk til en av dere leserer

 Personlig almanakk (link til hjemmesiden) har både en Facebook side, Instagram og Snapchat. Det er utrolig mye inspirasjon å finne på alle deler, der kan man se mange forskjellige almnanakker som andre har laget. Så om man ikke er helt sikker på hvordan man ønsker den selv, så er det absolttt vert å ta en titt. Instagrammen: Personligalmanakk og Snapchaten: Pers-almanakk. Begge deler er virkelig til å annbefale om man trenger inspirasjon!
 
  FOR Å DELTA:

 - Like min Facebook side HER.
 - Like linken til dette innlegg som ligger inne på siden min.
- Like Personlig almanakk sin facebook side HER
- Legg igjen kommentar hvor du skriver endten epost adr
 eller fult navn - alt ettersom hvor du ønsker å bli kontaktet.


PS: Før jeg trekker vinner sjekker jeg alltid om den som blir trukket har gjort alt den skal. Det er nemelig ikke alle som gjør det, og da ser jeg det med en gang! Vinneren blir trukket på julatten. Lykke til alle sammen!


Julekalender // Linker en blogg, skal jeg linke din neste gang?
sofiemote.blogg.no

Skal jeg linke din blogg neste gang?


Julekalender // Weheaeri inspirasjon #2
// Weheartit


Julekalender // Min chek liste for julestemning


Julemusikk.
Jeg er vel ikke den eneste som må høre på fin julemusikk for å komme i stemning. Gjerne høre på det mens jeg gjør noen av tingene som står under her, som mens jeg baker og pakker inn gaver.

Bake julekaker..
Det blir aldri jul uten julebakst, av favoritt kjeksene. Som pepperkaker, julemann (kakemann), karamellkjeks og vaniljekjeks. Det er det vi pleier å ha, og hva vi har bakt de siste årene. Som vil si at det er en slags tradisjon, de julekjeksene vi man ha!

Se på julekalender.
Ja, jeg ser faktisk på barnetv hele desember. Jeg syns alle de her blåfjell seriene er veldig koselige. Det er jo noe jeg har sett på i maange år, helt fra jeg var liten av. Og det hjelper jo veldig til på julestemningen, men noe som sitter igjen som julestemning fra alle andre år også.

Se julefilmer.
Jeg er virkelig ikke en film-person, og jeg ser aldri på film ellers. Jeg er en rastløs person, så om jeg ser en film som varer lenge blir det bare til at jeg sitter helt fra midten av filmen å bare venter på at den skal bli ferdig. Så jeg ser aldri film, utenom når det er jul! Vetikke hvorfor, men jeg syns bare julefilmer er veldig koselige å se på, og det gir meg julestemning. Så noen julefilmer blir det ofte i desember!Julekalender.
Julekalender er noe jeg har hatt hvert år frem til nå. Noe som vil si - en farlig tradisjon! Jeg har hatt pakkekalender så lenge jeg kan huske, å jeg syns fortsatt det er like koselig å spennende! I år er jo første julen til hunden min også, så han har fått seg en lukekalender fra dyrebutikken, noe jeg syns er såå koselig. Vi har faste rutiner på hvordan vi skal åpne den, og det har han skjønt. Og jeg kan se at han liker det - han får jo godis så det sier seg jo selv.

Julepynt.
Julepynt og julelys måå være på rommet mitt. Det er bare så koselig, og ikke minst fint!

Pakke inn julegaver.
Å pakke inn gaver er nok noe av det som står høyest på julestemningen tror jeg. Det er liksom selve bekreftelsen på at det faktisk stemmer at det er jul. Syns det er ett veldig fint tidsfordriv å om man kjeder seg! Ha på litt julemusikk, spise julekaker, drikke julebrus å pakke inn gaver. Perfekt.

Se på youtube.
Dette er jo noe jeg har startet med spessielt det siste året, men jeg syns det er utrolig koselig å se på "Vlogmas" og slikt, se litt hvordan andre gjør det med julen! Ser man på noen som pynter til jul, og har juletre i bakrun så smitter jo den julefølelsen ganske fort over. Hvertfall for min del. Så å se på youbue med litt jule-relaterte videoer syns jeg er utrolig koselig. Pluss ett godt tidsfordriv!


Hva må til hos deg for at du får julestemning?


Julekalender // Fototips: Manuelt innstilling
Det mest stilte spørsmålet på bloggen min er nok "Hvordan jeg får lyse bilder" og "Hvordan jeg får uklart bakrun". Så igjen tenkte jeg å prøve å forklare dere hva innstillinger jeg bruker på mitt kamera, for å få bildene mest mulig slik som jeg ønsker å ha dem. Som sagt tidligere bruker jeg objektivet 50mm f/1.4, som vil si at jeg har en veldig lav blenderåpning som gjør at jeg får mye lys inn på bildene mine. Men man kan få lyse bilder uten det objektivet jeg bruker også såklart!BLENDER
Vi kan starte med blenderen da, siden det i min verden er den som betyr mest. Blenderen er med på å slippe lys inn i bildet, og det gjør også noe med skarpheten og uskarpheten på bakrunnen. Som dere kanskje har sett på "sommer bildene" mine så får jeg bokeh bakrunn, det skyldes da av blenderen min som er så lav (1.4). Man kan ikke få like mye bokeh med større blenderåpninger uansett hva innstilling mam bruker. Men bokeh kan alle objektiver få, og du får den nok best om du da bruker M innstillingen siden du kan passe på at den er på det laveste tallet hele tiden da! Om du vil bli fortklart litt bedre hva blenderen gjør så kan du se ett bilde HER, som forklarte meg det veldig bra når vi hadde om det på skolen.

LUKKEREN
Lukkeren har først og fremst med tiden å gjøre, altså hvor lenge den skal ta bilde. Men den kan også være med på å gjøre bildet lysere, for den er også med på å slippe inn lys. Dette er litt vanskeligere å forklare, siden jeg bare bruker den til å stilles på i forhold til lyset og ikke noe med tiden. Så bare google det om du vil vite mer om det med tid og ta bilde i fart og slik! Men hvertfall, jo lavere tall man har der jo lysere blir bildet. Også omvendte. Men ikke ha det for lavt, for da blir bildet uklart. Som sagt, ikke såå god på denne, så bare gogle om du vil vite mer.

ISO
Iso er også med på lys. Jo høyere tall man har på her, jo lysere blir det. Men om man har over 800 blir det fort litt skurrete. Så jeg pleier alltid å holde meg under åttehundre. Prøver å helst holde meg på 200! Det er det jeg bruker iso innstillingen til hvertfall. Om du vil kunne mer om egenskapene til den, søk i google. Det finnes mange gode sider for det.Var dette noe til hjelp?


Julekalender // Lag kollasj, i gratis programJeg har fått noen spørsmål om hvor det er jeg pleier å lage mine kollasjer, og om det finnes gratis redigerings programer til det. Og ja, det gjør det altså. Det finnes mange flere programer en photoshop, selv om det er det beste. Dette er ett av eksempelene, og det vil komme flere innlegg som dette om flere gratis programer nå iløpet av månden! Denne gangen blir det Photoscape.


Om du vil designe helt egen kollasj trykker du innpå "Koble bilder".
Eller så kan man jo også velge "montasje". Da får man opp alternativer til rammer.
Innpå begge alternativene her kan man velge størrelser selv, og man kan velge hvor tykk ramme man vil ha rundt bildene, hva farge den skal ha, eller om man ikke vil ha ramme i det hele tatt. Jeg bruker begge de to måtene her når jeg lager mine kollasjer, er jo så utrolig lettvindt! Her har dere det ene ressultatet. Ett helt vanlig kollasj, på sikkert ett minutt.Bruker du Photoscape noe?  Var det forstålig?


Julekalender // Min favoritt blogg
Kristine Ullebø (link)
er nok helt klart en av mine favoritt blogger, og en av de bloggene jeg titter innom hver dag. Hun ligger på topplisten en plass, men jeg syns egentli hun fortjener å ligge enda lenger oppe! Man kan se på bloggen at hun bruker mye tid på den, og at hun ikke bare slenger inn ett innlegg innimellom bare for å slenge inn ett innlegg! Jeg liker bildene hennes utrolig godst, stilen hennes og måten hun blogger på! Og for å si det sånn, hadde jeg fått så mye dritt slengt i kommentarene mine hadde jeg garrantert ikke holdt ut med å fortsette å blogge. Det er jo bare til å ta seg en tur i kommentarfeltene hennes, så tror jeg nok mange får seg ett lite sjokk. Så i mine øyner er hun virkelig en stor inspirasjon, og en person som fortjener mindre dritt slengt etter seg! Flere som leser bloggen hennes? Hvem er din favoritt blogg?


Julekalender // Min julespilleliste
HER finner dere min julespilleliste. Om du også har en, gjerne legg igjen en link til den i kommentarfeltet!


Julekalender // Gamle vinterbilder
Canon eos 550D f/1.8      //      Bildene er 2 år gamle. Håper virkelig vi får snø i år!


Julekalender // Ny design blogg, og nytt gratisdesign


Eendelig har jeg fått orden på en ny designblogg, og ikke minst endelig fått laget ett nytt gratisdesign til dere! Det er vel den tredje designbloggen jeg lager. Og forhåpentlgvis er det den siste også, som vil bli ordentlig! Det kommer til å komme flere gratisdesigner iløpet av månden. Det første Gratisdesignet jeg kommer ut med nå er ikke noe julerelatert, selv om det kommer i julekalenderen. Jeg tenkte at det første kunne være ett som kan brukes året rundt, så kan dere heller si ifra om dere vil ha ett som er mer julerelatert!

DU FINNER MIN NYE DESIGN BLOGG HER, OG MITT NYE GRATISDESIGN HER
Er det noen som ønsker ett julerelatert gratisdesign?


Vinneren av konkuransen + rabattkode


Vinneren av konkuransen ble: Susann Elisabeth (link til blogg her)Til dere andre som ikke vant så kan dere bruke denne rabattkoden for å få 20% rabatt på Caseapp.no. : INGVILD20


Julekalender // Dine beste juleminner
Noe som alltid er like koselig er jo å få høre om andres fine minner fra julafter eller juletider. Eller hva juletradisjoner andre har! Jeg hadde ett innleg som dette i fjor også og det var veldig koselig å få lese deres koselige minner. Så om du har noen fine minner/tradisjoner, gjerne legg det igjen i en kommentar så kommer jeg til å ta det med i ett egent innlegg senere i desember! Eller så kan dere jo legge igjen deres beste minne for dette året. Veldig koselig!  Hva er ditt beste juleminne?


Julekalender // Linker en blogg, skal jeg linke din neste gang?
bysimona.blogg.noHusk å meld dere på gårsdagens konkuranse
HER, om du ikke allerede har gjort det!


Julekalender // VINN OG DESIGN DITT EGET DEKSEL
Som noen kanskje så for litt siden så hadde jeg en konkuranse hvor dere kunne vinne ett eget designet deksel fra Caseapp.no. For dere som ikke ble vinnerer da, så har dere ny mulighet nå. Det er jo også noe som kan være en veldig fin og personlig julegave å gi bort om man ønsker det. Man kan designe det med hvilket som helst bilde man ønsker, eller så kan man ha mange forskjellige bilder på det. Og kvaliteten på det er utrolig bra, jeg elsker mitt eget deskel derfra!

FOR Å DELTA:
- Like min facebook side HER om du ikke allerede har gjort det.
- Like Caseapp sin facebook side HER.
- Legg igjen kommentar med epost adresse eller fult navn.

Vinneren vil bli trukket iløpet av de to neste dagene!


Julekalender // DIY julekalender


Man får aldri nok av julekalenderer. Jeg har selv pakkekalender i år, hvor jeg og brødrene mine får hver vår dager. Også ha Casper (hunden) fått en lukekalender som er for hunder, der han får forskjellig type godis hver dag, utrolig koselig! Men så ville jeg ha noe her på rommet mitt, som både kunne være kalender og være julepynt. Så da bestemte jeg meg for å prøve meg på dette her i år, og jeg syns det er utrolig fint!

Jeg fant 24 bilder fra Weheartit, og skrev tall på dem fra 1 til 24. Jeg bestilte mine bilder på Fotoknudsen, og valgte å ha hvit ramme rundt. Og det tok ca fire dager før bildene var i posten! Så fant jeg frem ett hvitt tau jeg hang opp, også bruker jeg de søte små kleklypene som er kjøpt på en scrapping butikk! Også fungerer det slik at jeg henger opp ett bilde hver dag eller hvilken dato det er!Har du noe julekalender i år?


Julekalender // Weheaeri inspirasjon// Weheartit


Ønsker du å være med i julekalenderen?


Nå som vi starter desember blir det jo nedtelling til jul. Og jeg er vel ikke den eneste som liker julekalender? Hm, håper ihvertfall ikke det. Hehe! Så jeg har tenkt til å ha en slags julekalender på bloggen, hvor det vil komme nytt innlegg hver dag. Noen dager kan du kanskje vinne ting, en annen dag er det kanskje ett vanlig slags innlegg hvor jeg gir tips, bilder av jule-relaterte ting eller noe i den duren. Altså, alt slags forskjellig type innlegg. Og på julaften blir den "største" premien delt ut - er planen. Så om du ønsker å være med i julekalenderen, og å ha muligheten til å være med i trekningen av de forskjellige tingene så du gjøre som følgende under her.DET DU MÅ GJØRE:
 Du må liker facebook siden min HER.
 Også såklart må du legge igjen en kommentar i
 dette innlegget, hvor du skriver endten ditt fulle
 navn, eller epost. Det kommer ann på hvor du vil
 bli kontaktet om du vinner premier..

Så håper jeg dere  blir fornøyde med julekalenderen jeg har laget til dere i år!
Jeg er en jente på 17 år som skriver om min hverdag som kronisk syk med ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen


ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


Kategorier


Design:

Jeg har laget designet mitt selv.
hits