Svar på spørsmål


Spørsmålsrunde - still spørsmål!
Starter en liten spørsmålrunde igjen. Spørr om du lurer på noe, eller har noe du vil jeg skal skrive innlegg om!


Svar på ukas spøtsmål #2


kanskje et veldig dumt spørsmål, men ka slags sjukdom er ME?
 Det er nok ikke ett så veldig dumt spørsmål, det er nok mange som ikke vet hva det er - desverre! ME er først og fremst veldig mye forskjellig, og det er utrolig varierende hos alle med ME, og alle med diagnosen får den også ofte av forskjellige grunner. Hoved-symptomet på ME er jo utmattelsen, og trøttheten, Itillegg til det sliter mange med ting som hodepine, magesmerte, muskel og leddsmerter, kvalme, feber, konsentrasjonsvansker, temratursvingninger, svimmelhet. Jeg selv sliter aller mest med utmattelse. trøtthete, svimmelhet og enromt mye smerter i kroppen. Det har jeg vel så å si hver dag. Så ja, en veldig lite koselig sykdom, som fortjener mer oppmerksomhet og respekt.

Jeg har Canon eos 550D og på standard objektivet der så er jo laveste blender 5,6, da jeg tar bilder med det blir det neste helt svart bilde.. Vet du hva jeg kan gjøre?
 Det går jo også ann å stille lys med ISO og lukkeren (HER). Men om du allerede har ett veldig svakt lys, og bare har 5.6 som blender er det ikke alltid det er mulig å få til lyse bilder - som også blir klare. Man kan jo stille ISOen veldig høy, men da blir det bare veldig mye skurring på bildet! Så 50mm f/1.8 objektivet er til å annbefale til de som ønsker å kunne ta lyse bilder, man får det til 700kr!Kan du lage ett innlegg om fotolysene dine?
 Ja det kan jeg!

Så fine bilder, har du vurdert å bli fotograf?
 Tusen takk! Ja det er helt klart noe jeg kunne tenkt meg. Eneste er jo at det ikke er så lett å leve av det.

Haha så morsomt! Hvor kjøpte du de? (til å bake kjeks til hunden)
Det kjøpte jeg på en dyrebutikk. Veldig koselig å bake til han, haha!

Hvilket objektiv bruker du?
 Jeg bruker Canon 50mm f/1.4 - elsker det! Vurderer også å kjøpe meg ett på 28mm, så om noen har noen erfaringer med det objektivet vil jeg gjerne høre! Jeg har også tenkt til å prøve å få laget ett innlegg hvor jeg viser dere bilder med de forskjellige type objektivene - om det er noe dere ønsker!


Noe mer dere lurer på?


Svar på spørsmålene#1Har du noen nyttårsforsetter?

Ja jeg har vel noen jeg også som alle andre. Jeg har jo ett lite mål om å bli flinkere til å drikke mer vann og spise litt sunnere/mindre usunt! Jeg har jo også ett stort ønske om å få kunne trene, rett og slett fordi muskler e rnoe det er blitt lite av i min kropp nå etter så mange år med sykdom. Men det er ikke noe jeg kan sette som nyttårsforsett, for det kommer jo helt ann på kroppen! Har ett stort ønske om å få trent litt mer fremover slik at jeg kan få frem litt muskler igjen! Også såklart ønsker jeg meg å bli frisk nå i 2015. Men det samme der, det er opp til kroppen min og ikke meg, desverre.

Hvordan var 2014 for deg?
2014 var uten tvil ett utrolig tøft år, noe alle de siste årene har vert. Ingenting har gått min vei, og ting har bare blitt veldig vanskelig. Sommeen min var veldig bra, og jeg følte meg bedre enn noen gang. Men så startet jeg på skolen, og nå er ikke kroppen til å kunne sammenlignes med hvordan den var i sommer! Men nå er strategien lagt litt om på skolen, så jeg håper på å klare å fullføre dette året!
Har jo såklart noe posetivt fra fjor året da. Som at jeg fikk gullet mitt, Casper (hund) oooog at jeg fikk reise til London. Håper på en reise dit i år også!

Hvor vil du helst dra akkurat nå?
Akuratt nå skulle jeg gjerne vert i varmen. Men om noen månder, London!Hvilken rase er hunden din?
Han er en Cairn Terrier. Verdens søteste! De er kjent for ramp, og det kan jeg skrive under på at stemmer!

Om du fikk en dag, uten noen begrensninger, hva ville du gjort den dagen? Bruk fantasien.
Wow, det er nok utrolig mye. En ting jeg vet jeg ikke skulle gjort, er å vært hjemme i sengen min! Da ville jeg nok stått tidlig opp, tatt meg en laang dusj, laget meg en god frokost, vert på shopping, tatt meg en joggetur, en tur med hunden, trent litt styrke, spilt litt fotball, laget middag til meg og familien, ryddet rommet mitt, en til tur med hunden og kanskje en til dusj også. Osv, hadde blitt en lang dag da med lang liste for å si det sånn! Trening og sosielat liv er nok det jeg savner aller mest.

Siden du har ME, reagerer du ekstra på dårlig vær?
Jaa, eneste er jo det at jeg har noe som heter Revmatisme som gjør at jeg reagerer på vær og værskifte. Så jeg vetikke om det hører til MEen også! Men når kulden kommer så reagerer nok både ME og revmatismen.Drømmeyrket?
Fotograf/barnefotograf.

Når du blir frisk en dag, hva vil du gjøre da som du kanskje ikke kan gjøre nå?
Som jeg skriver ovenfor her er det utrolig mye jeg ønsker å gjøre, men som jeg ikke får gjort nå. Bare det å få leve en normal hverdag hvor man er utav huset hver dag og treffer folk er noe jeg ønsker meg. Og ikke minst det å kunne trene. Jeg elsker virkelig å trene å det gjør meg så frustrert at jeg ikke kan trene skikkelig. Blæ!

Hvordan har du blitt så flink å ta bilder?
Vel, tusen takk først og fremst! Det startet vel med at jeg og en vennine begynte å ta litt bilder med ett slikt vanlig lite kamera. Hadde en del fotoshooter og slikt, også fikk jo jeg meg blogg. Å da måtte jeg jo ha bilder til den! Så ble jeg bare mer og mer intresert og kjøpte meg speilrefleks kamera. Og slikt bygde det seg oppoer til nå! Fotografering gir meg utrolig mye, og det er noe av det som har vert med på å holde meg oppe nå i syke-årene.

Syns du ikke det er slitsomt med 50mm objektivet? Er jo ikke mulig å zoome med det. Så det er jo ikke så praktisk om man skal ta bilder av seg selv. Har du noen gode tekniker med det?
Jeg elsker 50mm objektivet mitt. Men når det kommer til å ta bilder med den av meg selv til bloggen, inne på rommet mitt så må jeg jo si at jeg ofte kan bli litt irritert. Men fordelen med det er jo den lave blenderen, er jo det jeg liker så godt med den. Men noen tekniker med den har jeg nok desverre ikke!


Noe dere lurer på til neste gang?


Spørsmålsrunde - still spørsmål!
Veldig lenge siden sist nå, så om dere har noen spørsmål er det bare til å spørre i vei!


Svar på ukas spørsmål #8


åh, er det en cairn terrier? Eller norwich terrier kanskje?
- Jaa det er en Cairn terrier. Verdens nydeligste!

Så utrolig nydelige bilder :) Hvilke innstillinger bruker du? Altså, ISO, lukkertid og blenderåpning.
- Nøyaktig hva innstillinger jeg bruker på hva bilde er jo veldig forskjellig. Det stiller jeg jo på etter hvordan lyset er fra før av! Har tenkt til å prøve å få til ett innlegg/video hvor jeg kan vise litt nermere på dette, siden det er noe jeg har fått spørsmål om flere ganger.

Ser du bruker Canon eos, jeg skal selv bestille meg kamera, men usikker på hva jeg skal kjøpe . Er så mye å velge mellom, har du noe du vil annbefale? Er du fornøyd med ditt egent?
- Ja jeg er utrolig fornøyd med mitt Canon eos 600D. Har ikke angret ett sekund etter jeg kjøpte det, og jeg har vel hatt det i ca fire år nå! Så om jeg skulle kjøpt meg nytt nå ville jeg ikke kjøpt det, i og med at det har kommet så mye mer nytt ut etter denne modellen. Om man ikke vil for høyt opp i priis vil jeg nok tro at Canon eos 700D er ett bra kamera. Selv drømmer jeg jo om noe Canon 5D Mark (7D), men det er utrolig dyrt!

Hva heter kamerastativet du har?
- Aaaaner ikke.Uff, hva er det som feiler deg? Vet selv hvordan det er når smertestillende ikke funker.
- Jeg har ME og revmatisme. Og for dem som ikke vet hva revmatisme er så er det noe som gjør at kroppen min reagerer når det er værskifte osv, og som gir meg mye smerte i kroppen. Kroppen tror det er betenelse, og angriper da. Og det fører da til smerter i hele kroppen, spessielt i bena. Så ja. Det fines mange typer revmatisme, men det er slik min funker! Og ME historien min kan du lese mer om HER.
 
Hvor lenge har du blogget?
- Vel, det begynner vel å bli noen år nå. Med den gamle bloggen så er det vel over 5 år nå siden jeg startet med det før jeg ble syk. Men jeg har jo hatt noen små pauser inni de fem årene da. Men bloggen har betydd veldig mye for meg desse årene. Så det har gått mye tid i bloggen for å si det sånn!

Vet du om en innstilling på kameraet som gjør det lyst utenom objektivet?
- Manuelt innsillingen kan jo hjelpe uansett hva objektiv. Men mesteparten av "lysinnslippingen" er jo objektivet sin jobb. Så som sagt, jo lavere blender jo mer lys får du sluppet inn. Så som sagt over her skal jeg prøve å få laget ett innlegg hvor jeg forklarer dette litt bedre, om dere ønsker det.


Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på spørsmål #9


Hvorfor slettet blogg.no designbloggen din?
- Tror det var fordi jeg ikke hadde fikset de nye reklamene etter alle de nye reglene de kom med. Før var det jo greit at vi hadde fjernet den reklamen som er i sidebaren. Men så byttet dem regler, og uten forvarsel så sperret de den. Og det tar utrolig lang til å få lagt det inn i alle gratisdesignene, både i innlegg, forside, kategorier osv i alle design! Så ja, tror det var derfor. Fikk som sagt ikke noe forvarsel så.

Hvordan går det meg deg? :)
- Vel, det kunne gått bedre for å si det sånn.

Jeg trenger hjelp til å endre noen ting på bloggen min. Vil ikke bytte ut design, bare noe småtteri og noen ting jeg ikke finner ut av! Kan du gjøre det også? betaler selvfølgelig, men litt mindre.
- Ja det går fint, det er bare til å kontakte meg på mail, eller på facebook siden min HER.

Hvor får du inspirasjon fra?
- Andre blogger, weheartit, youtube og ting jeg ser!

Hva er ditt favorittmotiv å fotografere?
- Det er nok helt klart barn! Det har dere sikkert merket. Jeg er generelt veldig glad i barn, så det kan nok ha noe med det å gjøre også. Men veldig glad i portrett generelt om jeg har en konfirtabel modell. Favoritten av alt er nyfødt bilder, det har jeg fått tatt to ganger, og jeg tar gjerne det flere ganger!//Her har vi Dennis som bare var 12 dager gammel.


Noen spørsmål til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #8


Kan du forklare meg hvordan du gjør det? Hvordan man endrer designet og lager et kjempe kreativt et?
- Det er veldig vanskelig å forklare med ord. Og siden blogg.no har slettet designbloggen min så får jeg ikke linket til den heller. Men det er bare til å søke i google, så finner du nok noen forklaringer, så er det bare til å prøve seg frem!

Er det vanskelig å lage en slik almanakk selv?
- Nei det er ikke vanskelig! Men til dem som vil ha kollasjer så må den være ferdig laget fra før av. Man får liksom ikke laget ett kollasj der inne. For der kan man bare velge ett bilde.

Hvordan får du så lyse fine biøder?
Takk! Det er vel takketvære objektivet mitt 50mm f/1.4, og at jeg bruker M innstillingen på kameraet, så jeg kan endre på lyssetingen selv.

Vet du hvorfor blogg.no har lagt inn den reklamen på toppen, uten å spørre bloggerne om det er greit?
Nei det vet jeg ikke. Men jeg tipper det er for at dem skal tjene penger. Og dem viste jo at alle vi bloggerer hadde stemt nei til den stygge store reklamen der!

Lager du spesial design nå?
Ja, men jeg gjør det ikke gratis desverre. Du kan lese mer HER.

Så søt hund! Hvilken rase er det?
Han er en Cairn Terrier!Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spøtsmål #7


Hvilket kamerastativ bruker du? Må det være ett bestemt stativ til ett bestemt kamera?
- Jeg vetikke hva kamerastativet mitt heter eller noe. På mitt så følger det hvertfall med en dings som jeg henger fast i kameraet, og som gjør at jeg da bare setter kameraet på plass. Jeg tipper det er stativ for hvert kamera merke om det er noe foskjell, og ikke for hvert kamera.

Det kjeksene så utrolig gode ut! Har du laget dem selv?
- Dem har jeg faaktisk laget selv ja. Dem er ikke laget fra bunnen av, men de var utroolig gode. Og det tok meg sikkert tre minutter å lage blandingen. Tror pakken jeg brukte het "Betty crocker" eller noe sånn. Pakken var hvertfall på engelsk.

Kan du fikse header for meg?
. Ja og nei. Skal du ha hjelp til header og design tar jeg desverre betalt for det.

Kan smoothie stå litt?
- Jaa. Når jeg lager smoothie pleier jeg å lage litt ekstra som jeg kan ha stående i kjøeskapet. Men det må jo være i noe som er lukket igjen da, og ikke i ett glass. Så rister man den bare litt, så er den helt fin! Jeg pleier å la min kunne stå i ca tre dager, og jeg bruker biola i min.

Hvilken font bruker du til overskriften på innleggene dine?
. Den heter Never say never.

Hvor kjøpte du koppen fra?
- Den er fra Clas Ohlson.Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på spørsmålene!


Hvor finner du inspirasjon?
 Det kommer det snart ett egent innlegg om, siden jeg aalltid får dette spørsmålet.

Beste sommerminne så langt i år?
Det to aller beste minnene fra denne sommeren er helt klart London turen! Og ikke minst joggeturene jeg hadde når jeg var på hyttetur, i og med at det var de første joggeturene på fem år. Er en utrolig god følelse. Så ja, de to minnene er nok de aller beste.

Liker du best vår eller høst?
 Helt klart vår. Hater høst og vinter.

Hvor finner jeg gratisdesignene dine? husket du hadde noen
 Blogg.no har slettet/sperret den "nye" designbloggen min. Og jeg kommer meg ikke inn på den! Så jeg holder på med å lage en nye en nå, og det kommer også snart ett nytt gratisdesign ut. Dette er den tredje designbloggen min. Men denne gang skal jeg klare å holde mye bedre orden! Det er en stund siden jeg har orket å tenke på noe design ting i det hele tatt. Men nå fikk jeg veldig lyst å holde litt på med det igjen, å da er det jo like greit å starte på nytt.. Så dere vil få beskjed når den nye bloggen, og de nye designene er oppe å går!

Fototips?
 Har ingen gode tips desverre.Kan du begynne å lage videoblogger om du føler at du har nok energi?
 Jeg har utroolig lyst å starte med youtube. Men så er det så mangen "men" her. Det krever veldig mye energi, jeg må få meg ett bra redigeringsprogram først, jeg hater å snakke til kamera, og jeg hater min egen dialekt. Men v får se i nermere fremtid når jeg kanskje har lært meg mer med redigering osv.

Er du på vei til å bli helt frisk?
Det er det jo ingen som vet. Men jeg har vertfall blitt veldig mye bedre det siste året. Men frisk, er jeg fortsatt langt unna å være. Selv om det kanskje virker som jeg klarer alt lett og at sykdommen ikke plager meg. Siden jeg ikke har skrevet så mye om det i det siste. Men symptomener er her fortsatt hver dag, og jeg har fortsatt ett godt stykke igjen fra å være frisk. Meen jeg er myyye bedre, og alt er mye lettere. Men så er det jo den uvissheten, man vet aldri når man blir dårlig. Men er helt klart på rett vei ja :)

Hva er drømmen din?
Drømmen min er å bli frisk fra alle sykdommer. Hadde jeg fått blitt det hadde jeg ikke trengt noe mer.


      Noe mer dere lurer på?

Spørsmålsrunde - still spørsmål!
Da starter jeg en spørsmålsrunde igjen, siden det er en stund siden forgje gang! Så spørr i veei.


Svar på ukas spøtsmål #6


Favoritt butikk?
BIKBOK (♥)

Tjener du penger på bloggen?
Jeg tjener ikke noe på bloggen nei. Annet enn ett par sponsede innlegg jeg har hatt.

Har du nettopp fått hunden din?

Nei han fikk jeg den 10,Januar, og da var han åtte uker. Så nå har jeg hatt han en stund. Og jeg kunne virkelig ikke klart meg uten han nå. Han lyser opp hver eneste dag, og får meg alltid(nesten) i godt humør! Han er fortsatt min lille baby, det beste jeg vet er når han sovner i armene mine!

Cairn eller Westie? 
Min hund Casper er en Carin, mens den hvite (Odin), som er onkelen og tanten min sin er en Westue.Hvor får du alle pengene fra?
Skjønner ikke hvorfor du lurer på dette, i og med at jeg ikke har noe særlig med penger.

Hvor lenge har du holdt på med å lage design forresten?
Tror det er rundt 3-4 år. Men mellom den tiden har jeg hatt mange lange pauser uten å ha holdt på med det. Men ja, det begynner å bli en stund nå. Jeg glede meg til å få lært meg enda mer om det!

Kan du ikke lage en sminkevideo, du sminker deg så pent? Jeg trenger virkelig tips!
Jeg kan iiingentiing om sminke, og bruker nesten ikke sminke (mascara, øtenbrynspenn, øyenbrynsgele og noen ganger litt blush). Så det ville isåfall vert en utrolig kjedelig sminke video, hehe! Men jeg har tenkt til å få laget en "Lookbook" video etter jeg har vert i London, om noen er intresert?

Hvor er skjørtet fra?
Cubus.Hvordan har du det?
Det er veldig varierende. Noen dager er jeg bare dritt lei fordi alt ser mørkt ut, og jeg ikke føler ting går på frem. Og at dagene er dem samme hele tiden, uten at det skjer noe som helst i livet mitt. Mens andre dager hvor det skjer ting, kan jeg ha det veldig fint! Så det varierer veldig fra dag til dag. Noen dager er man bare sliten og lei, og det må man ha lov til. Og man blir ganske sliten etter å ha vert syk så lenge. Så ja, varierende!

Bruker du noen spessiele produkter i hået? Love it!
Tusen takk! Men nei jeg gjør nok ikke det. Bruker hårkur i dusjen, ellers er det ingen spessiele produkter jeg bruker.

Drømme jobb?
Fotograf. Men det er nok veldig vanskelig å bare leve av det.Noe dere lurer på til neste gang?


Some answers!


Hvor lenge har du blogget?
- Det begynner vel å nerme seg fire år nå tror jeg. For jeg startet å blogge før jeg ble syk. Så kanskje snart fem år!

Trener du noe sport? Isåfall hva da?

- Jeg trener ikke noe spessiel sport nei, men jeg har begynt å trene litt styrke. Jeg går jo til fysiotarapaut og har gått der siden starten av desember, ca en gang i uken. Så der startet jeg jo med enkle øvelser slik at jeg bygget opp "rett" muskler først. Men nå er jeg over på ordentlig styrke trening som kan gi ordentlig gangsper, og det liker jeg! Kanskje jeg kan legge ut treningsplanen min en gang når jeg er enda bedre inne i treningen. Jeg elsker hvertfall å trene. Men jeg har ikke noe fast dag på når jeg skal trene selv, jeg gjør det når jeg harl lyst.

Hva skal du i sommer?
- I sommer skal jeg først en uke på en hytte med familien, også skal jeg til London en liten tur,.Wææ, gleder meg helt syykt! Det er hvertfall de planene jeg har nå.

Kan du lage sminkevideo?

- Nei. Jeg bruker bare mascara, øyenbrynspenn og øyenbryns-gele. Så det ville vert en kjedelig video, haha!

Hvordan har du klart å gro håret så langt?
- Når jeg fikk dette spørsmålet hadde jeg ikke klippet meg siden oktober. Men om dere ser noen innlegg nedenfor klippet jeg meg nå denne uken. Men jeg stusset det bare så det er fremdeles litt langt heldigvis! Men gleder meg til det får grodd noen cm ut igjen, for jeg var såå fornøyd med slik lengden var før jeg klippet meg!Hva er din ynglingsfilm?
- Jeg ser aaaaaldri film, så jeg har ingen.

Hva er din favorittsang for tiden?
- Akuratt nå har jeg desverre ingen. Tar gjerne i mot musikktips og spillelister. Men her har dere hvertfall mine to favorittspillelister som jeg hører mest på. HER og HER.

Hvordan påvirker ME deg?
- Veldig vanskelig å svare på egentlig. For jeg vet ikke om du mener som person eller i hverdagen liksom. Men ME har helt klart påvirket både meg som person og livet mitt. Og ikke minst hverdagen min for de siste fire årene.

Hvor lenge har du holdt på med foto?
- Det er jeg faktisk litt usikker på. Men jeg vil tippe minst tre år.

Har du tips til hvordan man kan få fine macro bilder.
- Nei desverre, for jeg tar nesten ikke noe av det selv.Noe mer dere lurer på?


Svar på ukas spørsmål#4


Hvilken rase er hunden din?
- Det er en Cairn Terrier.

Hvordan får du bildene lyse når det ikke er dagslys? Mine blir bare gule
- De dagene det bare er heelt grått og ikke noe dagslys i det hele tatt pleier jeg egentlig ikke å ta bilder. For da blir dem skjeldent noe bra. Men om jeg gjør det så kan man jo f.eks prøve trikset jeg forklarer i innlegget HER. Eller bare bruke Blits av og redigere bort det gule. Men enig, det er en vanskelig jobb!

Hvilken redigeringsprogramer bruker du på videoene dine?
- Jeg bruker bare Movie maker. Ikke ett program jeg annbefaler..

Hvor kjøpte du den colaflasken på bildene?
- Den ble kjøpt på en vanlig matvarebutikk.

Hvor lager du der det vise mange bilder i et bilde, slik du har på headeren din?
- Det lagde jeg i photoscape innpå "Animert gif", Ganske enkelt!

jeg lurer på om du kan lage ett innlegg om de appene du har på Ipaden?
- Ja det kan jeg sikkert, men jeg har ikke så mange spessielle der. Bruker nesten bare Sumo, tv3, youtube og flappy bird på den.

Hvet du hvor lilla treningsgenseren e ifra?
- Takk! Jeg fikk den til jul, men tror den er fra en vanlig sportsbutikk.

Er det din eller familien din sin hund?
- Det er hele familien sin hund.

Hvor har du kjøpt den puta med ugla på ? den i bakgrunnen ?
- Den kjøpte jeg på jysk. Eeeelsker den! ♥Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på spørsmål #1


Kan du komme med noen flere fototips?  F.eks hvordan man fokuserer perfekt?
- Ja jeg kan jo prøve, men jeg har ikke egentlig så veldig mange spessielte tips til det. Men dee finner jo ett lite tips HER da som kanskje kan være litt til hjelp. 

 Hva
 slaks blogger leser du?
- Jeg leser egentlig alle slags blogger som er "serriøse" blogger og som har gode bilder. Jeg har egentlig ikke noen blogger jeg leser fast, jeg leser som oftest de bloggene som jeg er "venn" med, .når jeg ser det kommer opp ett innlegg i oversikten her så besøker jeg det alltid. Så ja, leser litt forskjellig men mest glad i fotoblogger.  

 
Favoritt blogg?
- Det er nok Maren Vik som jeg skrev her for noen dager siden. Annbefaler alle å besøke den bloggen!  


 
Katt eller hund?
- Helt klart hund for min del. Jeg skal jo snart få meg hund! Noe som egentlig er litt merkelig å tenke på siden jeg i alle år har vert redd hunder, etter å ha hatt noen "dårlige episoder" med hunder. Men etter å ha passet på Odin som de fleste av dere sikkert har fått med dere hvem er, så er jeg mye tryggere på hunder, og nå elsker jeg dem. Det er så utrolig mye selskap i dem, og dem får meg i godt humør (hvertfall han). Så jeg gleder meg helt utrolig mye til vi får hunden vår!   Hvordan var det på LP kurs? Og hvordan var tiden etterpå?
- Jeg syns kurset var veldig bra som sagt, og jeg lærte mye klokt der. Jeg kunne litt av det fra før, men det var godt å få en oppsumering på det igjen, itillegg til at jeg lærte mye nytt også. Vet ikke egentlig hva mer jeg skal skrive. Men jeg ser mønsteret det kurset løser igjen i veldig mye nå. Både i min egen hverdag og i andre som sliter med ME og blogger om det. Jeg ser tankegangen vi har låst oss inn i osv. Tiden etterpå har vert fin, jeg har fortsatt ikke vert i en dårlig periode, og den "gode perioden" min startet flere uker før jeg reiste til og med, så det er jeg jo fornøyd med. Men jeg har ikke helt klart å mestre det jeg lærte der enda, men jeg jobber fortsatt med det. For dette er ikke noe hokkus pokkus! Pluss at jeg har litt andre ting som kommer inn i bildet også. Som revmatismen. Soo jepp. Men tiden etterpå har vert fin.

Synst du kurset var nyttig og verdt  de 15000kr?
- Ja jeg syns kurset var veldig nyttig og jeg angrer ikke på at jeg reiste og bestemte meg for at jeg ville prøve dette. Det finnes så få behandliger for oss med ME, så jeg er hvertfall villig til å prøve og gjøre hvaaa som helst for å bli frisk. Noe jeg tror alle vi som er syke er. Men det jeg syns er dumt er at nesten alle med ME har bestemt seg for at denne behandlingen ikke funker, og at den er sykisk. Versegod og tro hva dere vil, men det er ni av ti som blir friske. Hvorfor bare høre på de negative da? Jeg tror hvertfall dette kan hjelpe meg selv om jeg ikke har blitt helt frisk enda. Og selv om ikke jeg har blitt frisk nå med een gang, så kan jeg fortsat bli det. Jeg trenger bare litt tid til å lære meg dette. 

Har du noen bra ME blogger å annbefale?
- Nei jeg leser ikke noen faste ME blogger selv, så har desverre ikke noen å annbefale. 
 
Gleder du deg til 2014?
- Ja jeg gjør vel det. Får håpe det blir ett bedre år enn 2013 og det blir det nok. Hvordan blir skoledagen din lagt opp?
- Det kommer snart ett egent innlegg hvor jeg forteller litt om det.  

 Er du på skolen hver dag og hele dager?
- Nei jeg er ikke på skolen hver dag, og når jeg er der er jeg ikke hel dag.  

 
Hvordan er en vanlig dag for deg? Både når du har dårlige og gode dager?
- Dagene mine varierer jo litt etter hvilke planer jeg har og hva jeg skal. Så jeg har ikke noe fasit svar på det. Men jeg prøver jo å ha noen mål jeg skal nå for dagen som å rydde rommet, gjøre litt lekser og sånt. Også planlegger jeg ofte dagen før hvilket kl jeg skal stå opp, og neste dag står jeg opp til den tiden. Det er noe jeg føler hjelper meg litt, istedenfor å sove til langt på dag og når jeg våkner har jeg ikke noe lyst å stå opp fordi jeg ikke har noen planer. Da syns jeg det er bedre å våkne og ha en plan på hva man skal klare å fullføre før man kan legge seg i sengen igjen å kose seg med en film eller noe i den duren. 


Noe mer dere lurer på? 


Still spørsmål om du lurer på noe
Nå er det utrolig lenge siden sist jeg hadde en spørsmålsrunde, itillegg til at jeg ikke har hatt det på denne nye bloggen. Så nå tenkte jeg å ha en! Om dere har noen spørsmål dere lurer på. Noen ønsker til hva dere vil ha mer av på bloggen eller hva som helst, så er det bare til å spørre/skrive i kommentarfeltet. Er det noe dere savner på bloggen min så vil jeg gjerne høre det! Noe dere lurer på?


Svar på ukas spørsmål #3


Jeg vil gjerne ha tips til hvordan du får lyse bilder (vet det er pga. lavt blendertall, høy blenderåpning) men sånn om det begynner å bli mørkere ute, sånn i frohold til det gule i unaturlig lys og hvitbalanse, om det var forståelig? -Ja det vil komme noen små tips angående dette iløpet av de neste ukene, i julekalenderen! 

Hvor får du motivasjon/inspirasjon til å ta bilder av forkjellige temaer/gjenstander? -Jeg har egentlig ikke noen spessielle steder hvor jeg får inspirasjon. Mye kommer av seg selv og annet kommer kanskje fra helt tilfeldige blogger eller noe jeg ser på tv. 

 
Hvor redigerer du bildene dine ?
- Jeg redigerer bildene mine i Adobe Photoshop cs5 (♥). 

Hvor er den colaen fra?
- Den colaen med juledesign på er fra en vanlig matbutikk, og den er utrolig søt!

 
Kan du skrive innlegg om objektivene du har,og hva de passer til osv?
- Ja jeg kan se om jeg får gjort det. 

 
Kan du skrive litt om hvordan du gjør det med skole i forhold til sykdommen?
- Ja det vil snart komme ett innlegg om det :)


Kan ikke du fortelle litt om forsjellen mellom 1.8 og 1.4 objekta? deet hadde vært utrulig kjekt å lese, også vise forsjellen gjennom bilder. 
- Jeg føler jo egenltig at jeg har forklart dette mange ganger nå.. Men ja, kan vel se om jeg kan få tatt noen  bilder hvor dere ser forskjellen. 

 
Hvor har du fått tak i danbo'en? Utrolig fine bilder!
- Tror jeg kjøpte min på ebay, man finner i hvertfall mange der. Er en stund siden jeg kjøpte min, så har ikke noe bestemt link til dere. Noe dere lurer på til neste gang?


svar på ukas spørsmå #2


Kan du legge ut flere fototips?
- Ja det kan jeg, det vil komme noen tips igjennom julekalenderen nå i Desember. Men gjerne kom med forslag til hvilke tips dere vilha. 

 
Jeg lurte bare på hvordan det er å bestille Iphone deksler fra siden du bestiller fra.. Må du betale mye i frakt, og hvor lang tid tar det sånn ca fra du bestiller til du får dekslene i posten? Jeg har bare bestilt der fra to ganger. Første gangen bestilte vi over 200kr og da måtte den innom tollen, også måtte vi betale frakt(?). Og da tok det laaang tid før vi fikk dem. Mens andre gangen kjøpte vi for under den prisen å da måtte vi ikke betale noe mer, og pakken kom mye fortere. -Altså DENNE siden det er snakk om.  

 
Kunne du skrevet ett innlegg med inspirasjon, hvordan du får inspirasjon til å ta bilder og blogge? 
- Jeg har egentlig ikke noen spessielle steder jeg får inspirasjon fra, så blir litt vanskelig å skrive ett innlegg om det da. Leser jo diverse blogger og kan jo hende jeg ser noe som på en måte inspirerer meg der. Men har ingen spessielle blogger hvor jeg får mye inspirasjon, det fleste kommer av seg selv. 

 
Er sugerørene til gjenbruk? De er supersøte!
- Nei de er ikke til gjenbruk de er bare i papp-lignende greier. De er ikke egentlig så veldig gode å drikke av, men jaa de er super søte! 

Kommer du til å skrive hva det er du skal denne uken?
- Ja det gjør jeg, på fredag mest sansynelig 

 Hvor er den nederste puten fra? Den var utrolig søt :)
- Den er fra Princess tror jeg, og det er en "hotellpute", tror det var det det het. Og putetrekket er fra samme butikk! 

Når fant du ut at du hadde ME? 
- Dere kan lese hele sykehistorien min HER. Jeg er ikke helt sikker på om alle tallene osv stemmer heelt der, men sånn ca. Nå er det jo tre år siden jeg begynte å bli dårlig og begynte å misstenke ME. Men om du mener når legene gidde meg diagnosen så var vel det i  August 2011 (?).  Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål#1


Hvilke objektiv har du,borsett fra det med blender på 1.4 ?
- Jeg har 18-135mm og 18-200mm. Husker ikke hva blendetallet på dem er, men sikkert 5.6 eller noe. Kommer snart ett innlegg om alle objektivene mine. 

Bra tips eg lurte på om det går med nikond5100 kamera og?
- Jeg tror nok alle kameraet har M innstillingen, så jeg vil tro det. Men jeg har bare erfaringer med Canon kameraer, så jeg kan ikke svare på spørsmål om andre merker.  

kan du lage en video om hvordan du lager bloggdesignene dine?
- Tror nok ikke det. Altså jeg gjør ikke noe avansert, jeg bruker ingen programer. Jeg bare legger html-koder inn i Stilsett og Maler her innpå design på bloggen min. Lærte meg koder ved å søke i google, så det er bare til å søke der om det er noe dere ikke får til.  Man finner svar på ALT man lurer på i google. 

 Likte det i midten best. Hvor er skjørtet fra? 
- Det er gammelt men er kjøpt på H&M. Tar du imot bestilinger av design nå?
- Nei det gjør jeg ikke. Om jeg skulle begynne å ta imot det igjen så sier jeg ifra! Kanskje jeg skal ha en konkuranse snart hvor vinneren får ett design. Vi får se! 

 
Hei! Jeg lurer på hvilken font du bruker i overskriftene dine?
- Jeg bruker Never say never, bare at jeg har den i slik at bokstane er STORE eller sånn, om dere skjønner. 


 
hvilke instillinger bruker du?
. Jeg bruker alltid M/manuelt innstilling.  

 Hvor er dekselet fra?
- Alle mine deksler er fra DENNE siden.  
 Noe mer dere lurer på? Noen ønsker til hva dere vil lese om på bloggen?
Jeg er en jente på 17 år som skriver om min hverdag som kronisk syk med ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen


ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


Kategorier


Design:

Jeg har laget designet mitt selv.
hits